lab unilib rs 150x125

euteka

website2

DBB2018A

RSS

„КОЛИКО ПОЗНАЈЕМ И ВОЛИМ НОВИ САД”

У четвртак, 1. фебруара 2018. године, у Библиотечком огранку „Коста Трифковић” на Детелинари, поводом Дана Града, одржана је радионица с темом „Колико познајем и волим Нови Сад”.
Учесници радионице били су ученици двају одељења седмог разреда ОШ „Доситеј Обрадовић”, који су се, уз помоћ својих наставница Далије Матић и Драгане Костић, припремили да кажу нешто о томе како је Нови Сад настао, зашто 1. фебруар обележавамо као Дан Града и које су његове најважније институције културе. Такође су говорили о важним историјским споменицима и личностима нашег града, догађајима који су утицали на његов развој, а припремили су и плакате са сликама његових препознатљивих симбола. Након тога, отворили смо питања о томе какав је Нови Сад данас, шта нуди онима који у њему живе и који у њега долазе, а шта му недостаје и шта би се могло поправити. Ученици су исказали и своје мишљење о томе колико млади могу да утичу на „боље сутра” у граду и да ли би желели да у њему остану. Повела се дискусија и о културном животу Новог Сада и местима које Новосађани најчешће посећују у своје слободно време. Разговарали смо о томе колико је важно да читамо књиге како бисмо себи и својој околини живот учинити испуњенијим и лакшим. На крају, разменили смо позитивне утиске због прилике да на овај начин отворено разговарамо и креативно размишљамо.

Радионицу су реализовале Маријана Николић и Вера Михаиловић.

01
 
Detail Download
02
 
Detail Download
03
 
Detail Download
04
 
Detail Download
05
 
Detail Download
06
 
Detail Download
07
 
Detail Download
08
 
Detail Download
09
 
Detail Download
10
 
Detail Download
 
 
Powered by Phoca Gallery

    "Књиге, као и пријатељи, требају бити малобројни и добро одабрани. Попут пријатеља, требамо им се увек изнова враћати, а оне нас, попут верних пријатеља, никада неће изневерити, никада престати водити."   

shadow line

РЕЈ БРЕДБЕРИ

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com