lab unilib rs 150x125

RSS

БИБЛИОТЕКАР У ШКОЛИ


У складу са слоганом Градске библиотеке: „Библиотека је тамо где сте ви”, Огранак „Коста Трифковић” је са Основном школом „Светозар Марковић Тоза” склопио споразум о сарадњи на пројекту „Библиотекар у школи”. Овај пројекат подразумева мобилност библиотекара, посећивање школе и одржавање више врста едукативних и креативних радионица, у циљу приближавања књиге деци и деце књизи.
Одржано је осам радионица, које су реализоване 6, 7. и 8. новембра. На сваком часу изведена је по једна луткарска представа: „Жабља журка”, „Срећа је у малим стварима” и „Кад сам ја била велика”. После представе вођен је разговор са децом, са циљем упознавања са драмским текстом као видом књижевног стваралаштва. Музички део представе омогућио је да деца овај вид књижевног стваралаштва доживе заједно са другим уметностима, што је посебно важно за стварање позитивних асоцијација на културу. Други део часа био је посвећен књизи, као преносиоцу знања, маште и идеја.
Радионице су реализовале Вера Михаиловић и Маријана Николић из Градске библиотеке у Новом Саду, у сарадњи са учитељицама: Оливером Дабић, Миломирком Цвијановић, Драганом Клевернић, Меримом Властелић, Александром Тадијин, Биљаном Јовановић, Даницом Дринић и Љиљом Добријевић.

01
 
Detail Download
02
 
Detail Download
03
 
Detail Download
04
 
Detail Download
05
 
Detail Download
06
 
Detail Download
07
 
Detail Download
08
 
Detail Download
09
 
Detail Download
10
 
Detail Download
 
 
Powered by Phoca Gallery

    "Књиге, као и пријатељи, требају бити малобројни и добро одабрани. Попут пријатеља, требамо им се увек изнова враћати, а оне нас, попут верних пријатеља, никада неће изневерити, никада престати водити."   

shadow line

РЕЈ БРЕДБЕРИ

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com