lab unilib rs 150x125

RSS

ДЕЧЈA НЕДЕЉA НА ДЕЧЈЕМ ОДЕЉЕЊУ

Дечју недељу на Дечјем одељењу Библиотеке, поред изложби и креативних радионица, обележиле су бројне организоване дечје посете.

У сарадњи са Друштвом учитеља Новог Сада и представницом Дечјег савеза Милицом Панић договорени су термини доласка ученика из новосадских основних школа, са жељом да им се представи Библиотека и приближе књиге, те да их све то подстакне на читање. Тако је од 2. до 6. октобра Дечје одељење Градске библиотеке посетило 567 ученика, од првог до четвртог разреда, из десет основних школа: „Доситеј Обрадовић”, „Жарко Зрењанин”, „Бранко Радичевић”, „Вук Караџић”, „Ђура Даничић”, „Коста Трифковић”, „Иво Лола Рибар”, „Јован Дучић” из Петроварадина, „Јован Јовановић Змај” из Сремске Каменице и „Марија Трандафил” из Ветерника.

У четвртак, 5. октобра, посетили су нас ученици IV2 одељења ОШ „Ђура Даничић”, са учитељицом Сандром Брунчевић. Овај сусрет снимала је ТВ екипа емисије „Зврк” Радио-телевизије Војводине. Деца су о Дечјој недељи, дечјим правима, али и обавезама, као и о прочитаним књигама и читању, разговарала с библиотекаркама Катарином Новаковић и Мајом Бугарски. Емисија се премијерно емитује у суботу, 14. октобра, на каналу РТВ 1, у 8.00 часова, а може се погледати и на интернет страници РТВ-а, на „Одложеном гледању”. Ауторка и уредница емисије је новинарка Јасмина Вуковић.

01
 
Detail Download
02
 
Detail Download
03
 
Detail Download
04
 
Detail Download
05
 
Detail Download
06
 
Detail Download
07
 
Detail Download
08
 
Detail Download
09
 
Detail Download
10
 
Detail Download
 
 
Powered by Phoca Gallery

    "Књиге, као и пријатељи, требају бити малобројни и добро одабрани. Попут пријатеља, требамо им се увек изнова враћати, а оне нас, попут верних пријатеља, никада неће изневерити, никада престати водити."   

shadow line

РЕЈ БРЕДБЕРИ

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com