lab unilib rs 150x125

RSS

ДЕЧЈА НЕДЕЉА У ФУТОШКОЈ БИБЛИОТЕЦИ


Поводом Дечје недеље, Библиотечки огранак „Јован Јовановић Змај” у Футогу посетиле су две групе деце. У уторак 3. октобра, у обишла су нас деца из старије групе Вртића „Црвенкапа” са васпитачицама Биљаном Летић и Драганом Миљков Финџановић. Васпитачица Драгана је, поводом дружења у библиотеци, изјавила: „Прочитали смо им причу o балону који преноси поруке пријатељства, а затим су деца на картончићима цртала поруке које смо везали за балоне. Свако дете је добило по један балон са поруком да однесе кући. Подсетили смо се шта је то библиотека, а дежурни библиотекар нам је показао како узгледају чланске карте и помогао око разгледања сликовница за наш узраст. Провели смо дивно време у нашој библиотеци.”
У петак, 6. октобра, у редовној посети су нам били ученици II разреда ОШ „Десанка Максимовић” из Футога, са учитељицом Добрилом Ћоровић. С намером да међу књигама проведемо лепо и пријатно поподне, прочитали смо две смешне приче по избору библиотекарке: „Зец и Вук” аутора Томе Славковића и шаљиву народну причу „Три ловца”. Разговарали смо о необичним причама и правили паралелу међу јунацима, а потом су деца цртала страшну шуму, храброг и љутитог зеца и уплашеног и несигурног вука.
Радови су изложени у излозима библиотеке.

01
 
Detail Download
02
 
Detail Download
03
 
Detail Download
04
 
Detail Download
05
 
Detail Download
06
 
Detail Download
07
 
Detail Download
08
 
Detail Download
09
 
Detail Download
10
 
Detail Download
 
 
Powered by Phoca Gallery

    "Књиге, као и пријатељи, требају бити малобројни и добро одабрани. Попут пријатеља, требамо им се увек изнова враћати, а оне нас, попут верних пријатеља, никада неће изневерити, никада престати водити."   

shadow line

РЕЈ БРЕДБЕРИ

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com