lab unilib rs 150x125

RSS

ЧУВАРИ ЛЕПИХ РЕЧИ

У уторак, 26. септембра, у 11 часова, на Дечјем одељењу Градске библиотеке у Новом Саду (Дунавска 1), у оквиру програма „Чувари лепих речи”, одржана је креативна радионица Листа за децу „Машталица”.

У програму су учествовали ученици III2 и III3 одељења ОШ „Доситеј Обрадовић”, са учитељицама Тањом Јан и Миленом Милојевић. После добродошлице библиотекарки Дечјег одељења, присутнима се обратила Весна Пантић, уредница„Машталице”.
Причу о лепоти осећања преточених у ноте, музици и инструментима испричала професорка Ана Ковачић из МШ „Исидор Бајић”, која је потом представила своје ученике. Свирали су Матеј и Нађа Пушкаревић, који су на виолини и флаути извели три композиције: „Руску романсу”, „Марш на Дрину” и „О, соле мио”, а Јована Дугоњић и Анђела Коруга, ученице средње музичке школе, на флаутама су извеле валцер „Успавана лепотица” Петра Иљича Чајковског и одломак из опере „Кармен” Жоржа Бизеа. Присутни су овом приликом погледали изложбу ликовних радова малишана из Вртића „Маштоленд”.

01
 
Detail Download
02
 
Detail Download
03
 
Detail Download
04
 
Detail Download
05
 
Detail Download
06
 
Detail Download
 
 
Powered by Phoca Gallery

    "Књиге, као и пријатељи, требају бити малобројни и добро одабрани. Попут пријатеља, требамо им се увек изнова враћати, а оне нас, попут верних пријатеља, никада неће изневерити, никада престати водити."   

shadow line

РЕЈ БРЕДБЕРИ

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com