О ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ
Градска библиотека у Новом Саду је најстарија установа културе основана у Граду. Матична је библиотека за Јужнобачки округ и друга по величини јавна библиотека у Републици Србији. Располаже богатим фондом библиотечке грађе који чине преко 500.000 књига, око 100 наслова периодике и значајна количина некњижне грађе.
МРЕЖА ОГРАНАКА
Библиотека ради у мрежи 26 огранака у Граду и насељеним местима градског подручја. У централном објекту у Дунавској улици налазе се: највеће одељење за одрасле кориснике „Ђура Даничић“, издвојено Дечје одељење и Информационо-реферални центар са Читаоницом. У непосредној близини је Огранак „Аница Савић Ребац“, са библиотечком грађом на 12 светских језика.
КУТАК ЗА ДЕЦУ
Дечје одељење је најатрактивније и најживље одељење Библиотеке, са богатим фондом књига и часописа намењених деци и младима до 14 година. Специфично је по разноврсним програмским активностима, интерактивном раду са децом и успешној сарадњи са бројним институцијама културе и образовања.
ИЗДАВАЧКА ДЕЛАТНОСТ
Градска библиотека објављује дела која афирмишу културне вредности завичаја и културну историју Новог Сада. Најзначајније едиције су БЛАГО ЗАВИЧАЈА, БАШТИНИК, ЗАВИЧАЈ, ПРЕВОДИ и НОВОСАДСКИ МАНУСКРИПТ. Библиотека је издавач легата – необјављене грађе Стевана Пешића. Такође, објављује часопис за децу и младе БИБЛИОТЕЧКИ ПУТОКАЗ, информативно гласило МОЗАИК и, као саиздавач са Новосадским клубом, СВЕСКЕ ЗА ИСТОРИЈУ НОВОГ САДА.
ПРОГРАМСКЕ АКТИВНОСТИ
Градска библиотека се по квалитету и квантитету програмских садржаја издваја и препознаје у библиотечко-информативном систему Србије. Заступљени су традиционални програми – књижевни сусрети и промоције, али и бројне друге активности, манифестације, пројекти. Издвајамо: МЕМОРИЈАЛ „СТЕВАН ПЕШИЋ“, БИБЛИОТЕКА НА ШТРАНДУ, ЛЕТЊИ МАСКЕНБАЛ ЗА ДЕЦУ, ДИГИТАЛИЗАЦИЈА ЗАВИЧАЈНЕ ЗБИРКЕ, стручни скуп „ДАНИ БИБЛИОТЕКА И БИБЛИОТЕКАРА“, ЗАВИЧАЈНИ КУТАК СТЕПАНОВИЋЕВА, достава књига на кућну адресу …
НАШИ КОРИСНИЦИ
Преко 26.000 различитих корисника доприносе да Градска библиотека има запажено место у култури Новог Сада. У узајамној, доброј комуникацији, Библиотека настоји да одговори на потребе и захтеве својих читалаца и буде на услузи свим суграђанима.
пон уто сре чет пет суб нед
1
3
4
5
10
11
15
16
17
18
19
22
23
24
25
26
27

lab unilib rs 150x125

RSS

ЗМАЈЕВЕ ДЕЧЈЕ ИГРЕ 2017

Дана 8.јуна 2017. године, у 12.00 и 15.00 часова, у библиотечком огранку „Ендре Ади“ Будисавa, поводом ЗМАЈЕВИХ ДЕЧЈИХ ИГАРА, организовано је гостовање дечјих књижевница Јасминке Петровић и Зорица Бајин-Ђукановић. Писци су се дружили са децом из Предшколске установе „Радосно детињство“ који су дошли у пратњи родитеља, ученицима ОШ „Иво Андрић“ са учитељима Евом Петровић, Драганом Кострешевић, Душицо Мајкић, Сањом Видаковић и директором Гораном Срдићем. Од суграђана су присуствовали: мр Бошко Брзић, Борислав Стојић, Николина Слокар, професор књижевности и колегиница Драгана Божић.
Прилог о овом програму направио је новинар Миљан Витомировић за телевизију ПИНК.

Поводом 60. Змајевих дечјих игра огранак „Лаза Костић“ у Ковиљу посетио је дечји песник, сликар и илустратор Горан Новаков. Сусрету су присуствовали ученици првих разреда ОШ „Лаза Костић“ у Ковиљу са својим разредним старешинама. Присуствовало је укупно 68 ученика. Сусрет је протекао уз програм који је уприличен у част гостујућег уметника.

 

 

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""</p>"</p>"</p>"

budisava1
 
Detail Download
budisava2
 
Detail Download
budisava3
 
Detail Download
budisava4
 
Detail Download
budisava5
 
Detail Download
budisava6
 
Detail Download
budisava7
 
Detail Download
budisava8
 
Detail Download
budisava9
 
Detail Download
budisava10
 
Detail Download
kovilj1
 
Detail Download
kovilj2
 
Detail Download
kovilj3
 
Detail Download
kovilj4
 
Detail Download
kovilj5
 
Detail Download
kovilj6
 
Detail Download
kovilj7
 
Detail Download
kovilj8
 
Detail Download
kovilj9
 
Detail Download
kovilj10
 
Detail Download
 
 
Powered by Phoca Gallery

    "Твоја нас речима књига учи много чему новом и истинитом, само кад би истинито било ново и кад би ново било истинито."   

shadow line

ХАЈНРИХ ВОС

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com