О ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ
Градска библиотека у Новом Саду је најстарија установа културе основана у Граду. Матична је библиотека за Јужнобачки округ и друга по величини јавна библиотека у Републици Србији. Располаже богатим фондом библиотечке грађе који чине преко 500.000 књига, око 100 наслова периодике и значајна количина некњижне грађе.
МРЕЖА ОГРАНАКА
Библиотека ради у мрежи 26 огранака у Граду и насељеним местима градског подручја. У централном објекту у Дунавској улици налазе се: највеће одељење за одрасле кориснике „Ђура Даничић“, издвојено Дечје одељење и Информационо-реферални центар са Читаоницом. У непосредној близини је Огранак „Аница Савић Ребац“, са библиотечком грађом на 12 светских језика.
КУТАК ЗА ДЕЦУ
Дечје одељење је најатрактивније и најживље одељење Библиотеке, са богатим фондом књига и часописа намењених деци и младима до 14 година. Специфично је по разноврсним програмским активностима, интерактивном раду са децом и успешној сарадњи са бројним институцијама културе и образовања.
ИЗДАВАЧКА ДЕЛАТНОСТ
Градска библиотека објављује дела која афирмишу културне вредности завичаја и културну историју Новог Сада. Најзначајније едиције су БЛАГО ЗАВИЧАЈА, БАШТИНИК, ЗАВИЧАЈ, ПРЕВОДИ и НОВОСАДСКИ МАНУСКРИПТ. Библиотека је издавач легата – необјављене грађе Стевана Пешића. Такође, објављује часопис за децу и младе БИБЛИОТЕЧКИ ПУТОКАЗ, информативно гласило МОЗАИК и, као саиздавач са Новосадским клубом, СВЕСКЕ ЗА ИСТОРИЈУ НОВОГ САДА.
ПРОГРАМСКЕ АКТИВНОСТИ
Градска библиотека се по квалитету и квантитету програмских садржаја издваја и препознаје у библиотечко-информативном систему Србије. Заступљени су традиционални програми – књижевни сусрети и промоције, али и бројне друге активности, манифестације, пројекти. Издвајамо: МЕМОРИЈАЛ „СТЕВАН ПЕШИЋ“, БИБЛИОТЕКА НА ШТРАНДУ, ЛЕТЊИ МАСКЕНБАЛ ЗА ДЕЦУ, ДИГИТАЛИЗАЦИЈА ЗАВИЧАЈНЕ ЗБИРКЕ, стручни скуп „ДАНИ БИБЛИОТЕКА И БИБЛИОТЕКАРА“, ЗАВИЧАЈНИ КУТАК СТЕПАНОВИЋЕВА, достава књига на кућну адресу …
НАШИ КОРИСНИЦИ
Преко 26.000 различитих корисника доприносе да Градска библиотека има запажено место у култури Новог Сада. У узајамној, доброј комуникацији, Библиотека настоји да одговори на потребе и захтеве својих читалаца и буде на услузи свим суграђанима.
пон уто сре чет пет суб нед
1
3
4
5
10
11
15
16
17
18
19
24
25

lab unilib rs 150x125

НОВОСАДСКИ ФЕСТИВАЛ КЊИГЕ 2017.

Категорија
ПРОГРАМИ
Датум
петак, 08 септембар 17:00 - недеља, 10 септембар 22:00
Место одржавања
СПЦ "Војводина", Сутјеска 2, Нови Сад
Прилог

НОВОСАДСКИ ФЕСТИВАЛ КЊИГЕ - НОФЕК

 

Градска библиотека у Новом Саду ће, у оквиру партнерства са Удружењем „Поента“, учествовати на "Новосадском фестивалу књиге – НОФЕК“ који ће се одржати на платоу испред СПЕНС-а од 8 – 10. септембра 2017. године.

Током три дана фестивала заинтересовани ће имати прилику да се упознају са услугама које Градска библиотека пружа својим корисницима као и са нашом изадавачком делатношћу.

У случају да дође до погоршања времена, фестивал ће се одржавати у затвореном простору СПЕНС-а.

“Новосадски фестивал књиге - НОФЕК» је пројекат Удружења „Поента“, основаног од стране студената књижевности и омладинских радника. Фестивал се реализује уз подршку Градске управе за спорт и омладину Града Новог Сада, Библиотеке Матице српске, Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду, СПЦ "Војводина" и организација за младе Центар за омладински рад и УСПОН.


ПРОГРАМ ФЕСТИВАЛА (.pdf)

 
 

Сви датуми

  • Од петак, 08 септембар 17:00 до недеља, 10 септембар 22:00

Powered by iCagenda

    "Књиге, као и пријатељи, требају бити малобројни и добро одабрани. Попут пријатеља, требамо им се увек изнова враћати, а оне нас, попут верних пријатеља, никада неће изневерити, никада престати водити."   

shadow line

РЕЈ БРЕДБЕРИ

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com