О ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ
Градска библиотека у Новом Саду је најстарија установа културе основана у Граду. Матична је библиотека за Јужнобачки округ и друга по величини јавна библиотека у Републици Србији. Располаже богатим фондом библиотечке грађе који чине преко 500.000 књига, око 100 наслова периодике и значајна количина некњижне грађе.
МРЕЖА ОГРАНАКА
Библиотека ради у мрежи 26 огранака у Граду и насељеним местима градског подручја. У централном објекту у Дунавској улици налазе се: највеће одељење за одрасле кориснике „Ђура Даничић“, издвојено Дечје одељење и Информационо-реферални центар са Читаоницом. У непосредној близини је Огранак „Аница Савић Ребац“, са библиотечком грађом на 12 светских језика.
КУТАК ЗА ДЕЦУ
Дечје одељење је најатрактивније и најживље одељење Библиотеке, са богатим фондом књига и часописа намењених деци и младима до 14 година. Специфично је по разноврсним програмским активностима, интерактивном раду са децом и успешној сарадњи са бројним институцијама културе и образовања.
ИЗДАВАЧКА ДЕЛАТНОСТ
Градска библиотека објављује дела која афирмишу културне вредности завичаја и културну историју Новог Сада. Најзначајније едиције су БЛАГО ЗАВИЧАЈА, БАШТИНИК, ЗАВИЧАЈ, ПРЕВОДИ и НОВОСАДСКИ МАНУСКРИПТ. Библиотека је издавач легата – необјављене грађе Стевана Пешића. Такође, објављује часопис за децу и младе БИБЛИОТЕЧКИ ПУТОКАЗ, информативно гласило МОЗАИК и, као саиздавач са Новосадским клубом, СВЕСКЕ ЗА ИСТОРИЈУ НОВОГ САДА.
ПРОГРАМСКЕ АКТИВНОСТИ
Градска библиотека се по квалитету и квантитету програмских садржаја издваја и препознаје у библиотечко-информативном систему Србије. Заступљени су традиционални програми – књижевни сусрети и промоције, али и бројне друге активности, манифестације, пројекти. Издвајамо: МЕМОРИЈАЛ „СТЕВАН ПЕШИЋ“, БИБЛИОТЕКА НА ШТРАНДУ, ЛЕТЊИ МАСКЕНБАЛ ЗА ДЕЦУ, ДИГИТАЛИЗАЦИЈА ЗАВИЧАЈНЕ ЗБИРКЕ, стручни скуп „ДАНИ БИБЛИОТЕКА И БИБЛИОТЕКАРА“, ЗАВИЧАЈНИ КУТАК СТЕПАНОВИЋЕВА, достава књига на кућну адресу …
НАШИ КОРИСНИЦИ
Преко 26.000 различитих корисника доприносе да Градска библиотека има запажено место у култури Новог Сада. У узајамној, доброј комуникацији, Библиотека настоји да одговори на потребе и захтеве својих читалаца и буде на услузи свим суграђанима.
пон уто сре чет пет суб нед
2
4
10
11
13
17
18
19
20
24
25
26
27
28
29
30
31

lab unilib rs 150x125

ДАНИ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Категорија
ПРОГРАМИ
Датум
петак, 07 јул 11:00
Место одржавања
Градска библиотека у Новом Саду (Дунавска 1)

ДАНИ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

У организацији Удружења војвођанских учитеља и Градске библиотеке у Новом Саду, од 3. до 10. јула 2017. у Библиотеци ће се одржати манифестација „Дани Николе Тесле”, по четврти пут.

Од 3. до 28. јула, у холу Одељења „Ђура Даничић“ (Дунавска 1), постављена је изложба књига о Николи Тесли.

7. јула, у 11 часова, на Дечјем одељењу (Дунавска 1) одржаће се едукативна радионица за децу „Детињство Николе Тесле”. Радионицу ће водити проф. Вера Стојшић Гашпаровски.

10. јула, на дан рођења Николе Тесле, биће приређена изложба књига о Николи Тесли из приватне библиотеке проф. Вере Стојшић Гашпаровски, а од 19 часова, у Читаоници Градске библиотеке у Новом Саду (Дунавска 1, први спрат), одржаће се трибина о детињству Николе Тесле „Породица и васпитање некад и сад”. Учествују: Драган Којић, директор Градске библиотеке у Новом Саду, проф. Вера Стојшић Гашпаровски, проф. Миодраг Миша Близанац и проф. др Првослав Јанковић.

 

ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ

 
 

Сви датуми

  • Од понедељак, 03 јул 12:00 до понедељак, 10 јул 20:00
  • понедељак, 10 јул 19:00
  • петак, 07 јул 11:00

Powered by iCagenda

    "Књиге, као и пријатељи, требају бити малобројни и добро одабрани. Попут пријатеља, требамо им се увек изнова враћати, а оне нас, попут верних пријатеља, никада неће изневерити, никада престати водити."   

shadow line

РЕЈ БРЕДБЕРИ

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com