О ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ
Градска библиотека у Новом Саду је најстарија установа културе основана у Граду. Матична је библиотека за Јужнобачки округ и друга по величини јавна библиотека у Републици Србији. Располаже богатим фондом библиотечке грађе који чине преко 500.000 књига, око 100 наслова периодике и значајна количина некњижне грађе.
МРЕЖА ОГРАНАКА
Библиотека ради у мрежи 26 огранака у Граду и насељеним местима градског подручја. У централном објекту у Дунавској улици налазе се: највеће одељење за одрасле кориснике „Ђура Даничић“, издвојено Дечје одељење и Информационо-реферални центар са Читаоницом. У непосредној близини је Огранак „Аница Савић Ребац“, са библиотечком грађом на 12 светских језика.
КУТАК ЗА ДЕЦУ
Дечје одељење је најатрактивније и најживље одељење Библиотеке, са богатим фондом књига и часописа намењених деци и младима до 14 година. Специфично је по разноврсним програмским активностима, интерактивном раду са децом и успешној сарадњи са бројним институцијама културе и образовања.
ИЗДАВАЧКА ДЕЛАТНОСТ
Градска библиотека објављује дела која афирмишу културне вредности завичаја и културну историју Новог Сада. Најзначајније едиције су БЛАГО ЗАВИЧАЈА, БАШТИНИК, ЗАВИЧАЈ, ПРЕВОДИ и НОВОСАДСКИ МАНУСКРИПТ. Библиотека је издавач легата – необјављене грађе Стевана Пешића. Такође, објављује часопис за децу и младе БИБЛИОТЕЧКИ ПУТОКАЗ, информативно гласило МОЗАИК и, као саиздавач са Новосадским клубом, СВЕСКЕ ЗА ИСТОРИЈУ НОВОГ САДА.
ПРОГРАМСКЕ АКТИВНОСТИ
Градска библиотека се по квалитету и квантитету програмских садржаја издваја и препознаје у библиотечко-информативном систему Србије. Заступљени су традиционални програми – књижевни сусрети и промоције, али и бројне друге активности, манифестације, пројекти. Издвајамо: МЕМОРИЈАЛ „СТЕВАН ПЕШИЋ“, БИБЛИОТЕКА НА ШТРАНДУ, ЛЕТЊИ МАСКЕНБАЛ ЗА ДЕЦУ, ДИГИТАЛИЗАЦИЈА ЗАВИЧАЈНЕ ЗБИРКЕ, стручни скуп „ДАНИ БИБЛИОТЕКА И БИБЛИОТЕКАРА“, ЗАВИЧАЈНИ КУТАК СТЕПАНОВИЋЕВА, достава књига на кућну адресу …
НАШИ КОРИСНИЦИ
Преко 26.000 различитих корисника доприносе да Градска библиотека има запажено место у култури Новог Сада. У узајамној, доброј комуникацији, Библиотека настоји да одговори на потребе и захтеве својих читалаца и буде на услузи свим суграђанима.
пон уто сре чет пет суб нед
2
4
10
11
13
17
18
19
20
24
25
28
30
31

lab unilib rs 150x125

РАДИОНИЦE ПОСВЕЋЕНE ПОЛОЖАЈУ ЖЕНА У ДРУШТВУ

Категорија
РАДИОНИЦЕ - Дечје одељење
Датум
четвртак, 15 март 17:00
Место одржавања
Библиотечки огранак "Коста Трифковић" (Браће Могин 2)

РАДИОНИЦE ПОСВЕЋЕНE ПОЛОЖАЈУ ЖЕНА У ДРУШТВУ
(у библиотечком огранку "Коста Трифковић" на Детелинари)

 

radionice detelinara feb mart

У среду, 28. фебруара, у 11.30 часова, у Библиотечком огранку „Коста Трифковић” на Детелинари (Браће Могин 2), одржаће се радионица под називом „Жена (не) може баш све? – Од прошлости до садашњости”, за децу узраста од 10 до 12 година. У радионици ће учествовати ученици ОШ „Доситеј Обрадовић”.

 

У понедељак, 5. марта, у 9.00 часова, у истом огранку, одржаће се радионица под називом „Пипи, Алиса и Сара Б. Савић у акцији спасавања Снежане и Барбике”, за децу узраста од шест до седам година. Учествују предшколци из вртића „Детелина с четири листа”.

 

У четвртак, 15. марта, у 17.00 часова, у истом огранку, одржаће се радионица под називом „Родне улоге које играмо – између дискриминације и феминизма”, за децу узраста од 14 до 15 година. У радионици ће учествовати ученици ОШ „Доситеј Обрадовић”.

 

 
 

Сви датуми

  • четвртак, 15 март 17:00
  • понедељак, 05 март 09:00
  • среда, 28 фебруар 11:30

Powered by iCagenda

    "Књиге, као и пријатељи, требају бити малобројни и добро одабрани. Попут пријатеља, требамо им се увек изнова враћати, а оне нас, попут верних пријатеља, никада неће изневерити, никада престати водити."   

shadow line

РЕЈ БРЕДБЕРИ

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com