О ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ
Градска библиотека у Новом Саду је најстарија установа културе основана у Граду. Матична је библиотека за Јужнобачки округ и друга по величини јавна библиотека у Републици Србији. Располаже богатим фондом библиотечке грађе који чине преко 500.000 књига, око 100 наслова периодике и значајна количина некњижне грађе.
МРЕЖА ОГРАНАКА
Библиотека ради у мрежи 26 огранака у Граду и насељеним местима градског подручја. У централном објекту у Дунавској улици налазе се: највеће одељење за одрасле кориснике „Ђура Даничић“, издвојено Дечје одељење и Информационо-реферални центар са Читаоницом. У непосредној близини је Огранак „Аница Савић Ребац“, са библиотечком грађом на 12 светских језика.
КУТАК ЗА ДЕЦУ
Дечје одељење је најатрактивније и најживље одељење Библиотеке, са богатим фондом књига и часописа намењених деци и младима до 14 година. Специфично је по разноврсним програмским активностима, интерактивном раду са децом и успешној сарадњи са бројним институцијама културе и образовања.
ИЗДАВАЧКА ДЕЛАТНОСТ
Градска библиотека објављује дела која афирмишу културне вредности завичаја и културну историју Новог Сада. Најзначајније едиције су БЛАГО ЗАВИЧАЈА, БАШТИНИК, ЗАВИЧАЈ, ПРЕВОДИ и НОВОСАДСКИ МАНУСКРИПТ. Библиотека је издавач легата – необјављене грађе Стевана Пешића. Такође, објављује часопис за децу и младе БИБЛИОТЕЧКИ ПУТОКАЗ, информативно гласило МОЗАИК и, као саиздавач са Новосадским клубом, СВЕСКЕ ЗА ИСТОРИЈУ НОВОГ САДА.
ПРОГРАМСКЕ АКТИВНОСТИ
Градска библиотека се по квалитету и квантитету програмских садржаја издваја и препознаје у библиотечко-информативном систему Србије. Заступљени су традиционални програми – књижевни сусрети и промоције, али и бројне друге активности, манифестације, пројекти. Издвајамо: МЕМОРИЈАЛ „СТЕВАН ПЕШИЋ“, БИБЛИОТЕКА НА ШТРАНДУ, ЛЕТЊИ МАСКЕНБАЛ ЗА ДЕЦУ, ДИГИТАЛИЗАЦИЈА ЗАВИЧАЈНЕ ЗБИРКЕ, стручни скуп „ДАНИ БИБЛИОТЕКА И БИБЛИОТЕКАРА“, ЗАВИЧАЈНИ КУТАК СТЕПАНОВИЋЕВА, достава књига на кућну адресу …
НАШИ КОРИСНИЦИ
Преко 26.000 различитих корисника доприносе да Градска библиотека има запажено место у култури Новог Сада. У узајамној, доброј комуникацији, Библиотека настоји да одговори на потребе и захтеве својих читалаца и буде на услузи свим суграђанима.
пон уто сре чет пет суб нед
2
4
10
11
13
17
18
19
20
24
25
26
27
28
29
30
31

lab unilib rs 150x125

НОВОСАДСКЕ ДЕЧЈЕ ЗИМЗАРИЈЕ 7

Категорија
ПРОГРАМИ - Дечје одељење
Датум
четвртак, 04 јануар 17:00
Место одржавања
Дечје одељење Градске библиотеке у Новом Саду (Дунавска 1)

НОВОСАДСКЕ ДЕЧЈЕ ЗИМЗАРИЈЕ 7

 

Седме Новосадске дечје Зимзарије, у организацији Дечјег културног центра „Деци на дар”, свечано су отворене 22. децембра у Позоришту младих. Градска библиотека у Новом Саду већ седму годину наставља лепу и успешну сарадњу са Дечјим културним центром „Деци на дар”.
Креативне литерарно-ликовне радионице на Дечјем одељењу Градске библиотеке у Новом Саду (Дунавска 1) одржаваће се од 26. децембра 2017. до 4. јануара 2018. године.НОВОСАДСКЕ ДЕЧЈЕ ЗИМЗАРИЈЕ 2017/2018.
програм
МОЈА МАЛА ВОЉЕНА ПЛАНЕТА


МајчеЗмајче литерарно-ликовнe креативнe радионицe за сву децу од 6 до 12 година (улаз слободан)

- уторак, 26. децембар 2017, 17–18 часова:
Свим бићима вољене Планете – поруке мира, среће, здравља ... шаљемо

- четвртак, 28. децембар 2017, 17–18 часова:
Замисли :) Пожели – све боје света, снова... и све боје књиге

- четвртак, 4. јануар 2018, 17–18 часова:
Пустоловине Ветра и Књиге – путеви, предели и доживљаји с путовања

 

Позивамо сву заинтересовану децу да присуствују како нашим радионицама, на Дечјем одељењу Градске библиотеке у Новом Саду, у Дунавској 1, тако и осталим програмима који ће се одржавати у току школског распуста на Зимзаријама.

 

 
 

Сви датуми

  • четвртак, 04 јануар 17:00
  • четвртак, 28 децембар 17:00
  • уторак, 26 децембар 17:00

Powered by iCagenda

    "Књиге, као и пријатељи, требају бити малобројни и добро одабрани. Попут пријатеља, требамо им се увек изнова враћати, а оне нас, попут верних пријатеља, никада неће изневерити, никада престати водити."   

shadow line

РЕЈ БРЕДБЕРИ

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com