koviljАДРЕСА
Трг ослобођења 1

ТЕЛЕФОН
021/2988-023

РАДНО ВРЕМЕ
понедељак/среда/петак 12.30-19.00 часова
уторак/четвртак 07.30-14.00 часова

shadow line

Прва библиотека у Ковиљу основана је 1952. године и функционисала је волонтерски. Ковиљска библиотека је званично почела да ради у јесен 1968.
Данас се налази на 67 m2, на Тргу Ослобођења број 1, у бившем Дому културе, у самом центру села и броји 1200 корисника. Поседује фонд од 13.889 наслова за одрасле и децу. Огранак има компјутер и интернет, а краси га и завичајни кутак, где су истакнута дела познатих Ковиљчана: Лазе Костића, Стевана Пешића, песника Ласла Гала, тамбураша и композитора Васе Јовановића, Мирослава Коледина, Бошка Брзића, сликара Гиге Ђурагића и других.
Већ двадесет година, у Библиотечком огранку „Лаза Костић” одржава се традиционални Меморијал „Стеван Пешић”, у организацији Градске библиотеке у Новом Саду и Савета Месне заједнице Ковиљ, када се у част овог писца награђује најбоља књига на српском језику која на особен начин евоцира његове литерарне теме и поступке.
У библиотеци се периодично састају чланови читалачке и новинарске секције ОШ „Лаза Костић”, а често нас посећују и малишани из вртића „Невен”.

shadow line

pisite nam

    "Можда нема дана нашег детињства које смо тако испуњено живели од оних које смо провели са омиљеном књигом."   

shadow line

МАРСЕЛ ПРУСТ

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com