пон уто сре чет пет суб нед
1
3
4
5
10
11
15
16
17
18
19
24
25

lab unilib rs 150x125

НОВОСАДСКИ СТАРИ ХРАМОВИ
- радионица-shadow line

sto te bolje poznajem

shadow line

Како бисмо проширили знање и подстакли интересовање средњошколаца за теме из историје Новог Сада, Градска библиотека у Новом Саду и Музеј Војводине организују едукативну радионицу :

НОВОСАДСКИ СТАРИ ХРАМОВИ


Ток радионице:
1. Посета сталној поставци Музеја Војводине, делу у коме је представљена мултиконфесионалност Војводине, разговор о различитим конфесијама и разгледање изложбених предмета. Кратка електронска презентација новосадских храмова: Саборне цркве светог Ђорђа, Жупне цркве Имена Маријиног, Словачке евангеличке цркве, Грко-католичке цркве и Синагоге. Полазници радионице ће добити задатак да прикупе литературу у вези са новосадским храмовима у тимовима од 3 до 5 ученика. Трајање овог сегмента радионице је 30-45 минута.
2. Посета Градској библиотеци, где ће бити приказана употреба електронских каталога ради ефикасног проналажења литературе о различитим темама. На рачунарима за кориснике у Библиотеци ученици ће пробати да пронађу информације о верским објектима, уз упутства библиотекара. Трајање овог сегмента радионице је 25-30 минута.
3. Истраживање у библиотеци у трајању од неколико дана.
4. Радионица се завршава туристичком шетњом, током које ће ученици испричати инересантне детаље о новосадским храмовима. Шетња се организује за креаторе радионице и професоре, а касније може бити организована и за читава одељења школа.

 

Трајање једног циклуса : до 7 дана
Учесници: ученици средњих школа
Учешће: заинтересовани професори (професори књижевности, историје ,верске наставе и други) бирају полазнике радионице из једне школе, а затим контактирају Библиотеку како бисмо договорили датум радионице позивом на број телефона: 021/422-290 (Информационо-реферални центар са читаоницом Градске библиотеке у Новом Саду или поруком на имејл адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Почетак реализације програма је децембра 2017. године, а након тога, радионица се наставља од фебруара до маја 2018. године.

ОЧЕКУЈЕМО ВАС!

shadow line

    "Књиге, као и пријатељи, требају бити малобројни и добро одабрани. Попут пријатеља, требамо им се увек изнова враћати, а оне нас, попут верних пријатеља, никада неће изневерити, никада престати водити."   

shadow line

РЕЈ БРЕДБЕРИ

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com