О ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ
Градска библиотека у Новом Саду је најстарија установа културе основана у Граду. Матична је библиотека за Јужнобачки округ и друга по величини јавна библиотека у Републици Србији. Располаже богатим фондом библиотечке грађе који чине преко 500.000 књига, око 100 наслова периодике и значајна количина некњижне грађе.
МРЕЖА ОГРАНАКА
Библиотека ради у мрежи 26 огранака у Граду и насељеним местима градског подручја. У централном објекту у Дунавској улици налазе се: највеће одељење за одрасле кориснике „Ђура Даничић“, издвојено Дечје одељење и Информационо-реферални центар са Читаоницом. У непосредној близини је Огранак „Аница Савић Ребац“, са библиотечком грађом на 12 светских језика.
КУТАК ЗА ДЕЦУ
Дечје одељење је најатрактивније и најживље одељење Библиотеке, са богатим фондом књига и часописа намењених деци и младима до 14 година. Специфично је по разноврсним програмским активностима, интерактивном раду са децом и успешној сарадњи са бројним институцијама културе и образовања.
ИЗДАВАЧКА ДЕЛАТНОСТ
Градска библиотека објављује дела која афирмишу културне вредности завичаја и културну историју Новог Сада. Најзначајније едиције су БЛАГО ЗАВИЧАЈА, БАШТИНИК, ЗАВИЧАЈ, ПРЕВОДИ и НОВОСАДСКИ МАНУСКРИПТ. Библиотека је издавач легата – необјављене грађе Стевана Пешића. Такође, објављује часопис за децу и младе БИБЛИОТЕЧКИ ПУТОКАЗ, информативно гласило МОЗАИК и, као саиздавач са Новосадским клубом, СВЕСКЕ ЗА ИСТОРИЈУ НОВОГ САДА.
ПРОГРАМСКЕ АКТИВНОСТИ
Градска библиотека се по квалитету и квантитету програмских садржаја издваја и препознаје у библиотечко-информативном систему Србије. Заступљени су традиционални програми – књижевни сусрети и промоције, али и бројне друге активности, манифестације, пројекти. Издвајамо: МЕМОРИЈАЛ „СТЕВАН ПЕШИЋ“, БИБЛИОТЕКА НА ШТРАНДУ, ЛЕТЊИ МАСКЕНБАЛ ЗА ДЕЦУ, ДИГИТАЛИЗАЦИЈА ЗАВИЧАЈНЕ ЗБИРКЕ, стручни скуп „ДАНИ БИБЛИОТЕКА И БИБЛИОТЕКАРА“, ЗАВИЧАЈНИ КУТАК СТЕПАНОВИЋЕВА, достава књига на кућну адресу …
НАШИ КОРИСНИЦИ
Преко 26.000 различитих корисника доприносе да Градска библиотека има запажено место у култури Новог Сада. У узајамној, доброј комуникацији, Библиотека настоји да одговори на потребе и захтеве својих читалаца и буде на услузи свим суграђанима.
пон уто сре чет пет суб нед

lab unilib rs 150x125

​Тема нашег летњег маскенбала су ЗАНИМАЊА.

Будите креативни и маштовити, направите занимљиву и уникатну маску и придружите нам се.

Почасни гост маскенбала биће писац Тоде Николетић.

Трочлани жири у саставу: Мирјана Петрушић,новинарка Радио Новог Сада, Драгутин Бег, књижевник, и Јелена Допуђ, уредница Листа за децу „Невен”, изабраће најбоље маске.

Програм ће водити аниматорка Маша, а наступиће новосадски мађионачар Радини, оркестар „Лимански бећари”, Плесни студио „Play Dance” и други.

Маскенбал ће се одржати у петак, 25. августа 2017. године, у 18 часова, испред Градске библиотеке (угао Дунавске, Гимназијске и Змај Јовине улице).

Дођите, очекујемо вас!

Дечје одељење Градске библиотеке у Новом Саду

Вредним наградама, овогодишњи маскенбал подржали су: Компанија „Минаква”, ИК Лагуна, ИК Evro Book, ИК Вулкан, Дино парк, Адреналин парк „Земља чуда”, Лавиринт, Трефолино, Britannica, Универзал, Hobbit, Посластичарница 10+ Породично газдинство Јовичић, Микромаркет и LEDmedia.

 x32 Minakvax32 Lagunax32 Evro Bookx32 VulkanLogox32 Dino parkLogo2

x32 AdrenalinParkLogox32 Lavirintx32 Trefolinox32 Britanikax32 UniverzalLogox32 Hobit
x32 Poslasticarnica 10x32 Porodicno gazdinstvo Jovicicx32 mikromarket800x32 LedMediaLogo

 

 

    "Твоја нас речима књига учи много чему новом и истинитом, само кад би истинито било ново и кад би ново било истинито."   

shadow line

ХАЈНРИХ ВОС

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com