О ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ
Градска библиотека у Новом Саду је најстарија установа културе основана у Граду. Матична је библиотека за Јужнобачки округ и друга по величини јавна библиотека у Републици Србији. Располаже богатим фондом библиотечке грађе који чине преко 500.000 књига, око 100 наслова периодике и значајна количина некњижне грађе.
МРЕЖА ОГРАНАКА
Библиотека ради у мрежи 26 огранака у Граду и насељеним местима градског подручја. У централном објекту у Дунавској улици налазе се: највеће одељење за одрасле кориснике „Ђура Даничић“, издвојено Дечје одељење и Информационо-реферални центар са Читаоницом. У непосредној близини је Огранак „Аница Савић Ребац“, са библиотечком грађом на 12 светских језика.
КУТАК ЗА ДЕЦУ
Дечје одељење је најатрактивније и најживље одељење Библиотеке, са богатим фондом књига и часописа намењених деци и младима до 14 година. Специфично је по разноврсним програмским активностима, интерактивном раду са децом и успешној сарадњи са бројним институцијама културе и образовања.
ИЗДАВАЧКА ДЕЛАТНОСТ
Градска библиотека објављује дела која афирмишу културне вредности завичаја и културну историју Новог Сада. Најзначајније едиције су БЛАГО ЗАВИЧАЈА, БАШТИНИК, ЗАВИЧАЈ, ПРЕВОДИ и НОВОСАДСКИ МАНУСКРИПТ. Библиотека је издавач легата – необјављене грађе Стевана Пешића. Такође, објављује часопис за децу и младе БИБЛИОТЕЧКИ ПУТОКАЗ, информативно гласило МОЗАИК и, као саиздавач са Новосадским клубом, СВЕСКЕ ЗА ИСТОРИЈУ НОВОГ САДА.
ПРОГРАМСКЕ АКТИВНОСТИ
Градска библиотека се по квалитету и квантитету програмских садржаја издваја и препознаје у библиотечко-информативном систему Србије. Заступљени су традиционални програми – књижевни сусрети и промоције, али и бројне друге активности, манифестације, пројекти. Издвајамо: МЕМОРИЈАЛ „СТЕВАН ПЕШИЋ“, БИБЛИОТЕКА НА ШТРАНДУ, ЛЕТЊИ МАСКЕНБАЛ ЗА ДЕЦУ, ДИГИТАЛИЗАЦИЈА ЗАВИЧАЈНЕ ЗБИРКЕ, стручни скуп „ДАНИ БИБЛИОТЕКА И БИБЛИОТЕКАРА“, ЗАВИЧАЈНИ КУТАК СТЕПАНОВИЋЕВА, достава књига на кућну адресу …
НАШИ КОРИСНИЦИ
Преко 26.000 различитих корисника доприносе да Градска библиотека има запажено место у култури Новог Сада. У узајамној, доброј комуникацији, Библиотека настоји да одговори на потребе и захтеве својих читалаца и буде на услузи свим суграђанима.
пон уто сре чет пет суб нед
2
4
10
11
13
17
18
19
20
24
25
28
30
31

lab unilib rs 150x125

​Тема нашег летњег маскенбала су ЗАНИМАЊА.

Будите креативни и маштовити, направите занимљиву и уникатну маску и придружите нам се.

Почасни гост маскенбала биће писац Тоде Николетић.

Трочлани жири у саставу: Мирјана Петрушић,новинарка Радио Новог Сада, Драгутин Бег, књижевник, и Јелена Допуђ, уредница Листа за децу „Невен”, изабраће најбоље маске.

Програм ће водити аниматорка Маша, а наступиће новосадски мађионачар Радини, оркестар „Лимански бећари”, Плесни студио „Play Dance” и други.

Маскенбал ће се одржати у петак, 25. августа 2017. године, у 18 часова, испред Градске библиотеке (угао Дунавске, Гимназијске и Змај Јовине улице).

Дођите, очекујемо вас!

Дечје одељење Градске библиотеке у Новом Саду

Вредним наградама, овогодишњи маскенбал подржали су: Компанија „Минаква”, ИК Лагуна, ИК Evro Book, ИК Вулкан, Дино парк, Адреналин парк „Земља чуда”, Лавиринт, Трефолино, Britannica, Универзал, Hobbit, Посластичарница 10+ Породично газдинство Јовичић, Микромаркет и LEDmedia.

 x32 Minakvax32 Lagunax32 Evro Bookx32 VulkanLogox32 Dino parkLogo2

x32 AdrenalinParkLogox32 Lavirintx32 Trefolinox32 Britanikax32 UniverzalLogox32 Hobit
x32 Poslasticarnica 10x32 Porodicno gazdinstvo Jovicicx32 mikromarket800x32 LedMediaLogo

 

 

    "Књиге, као и пријатељи, требају бити малобројни и добро одабрани. Попут пријатеља, требамо им се увек изнова враћати, а оне нас, попут верних пријатеља, никада неће изневерити, никада престати водити."   

shadow line

РЕЈ БРЕДБЕРИ

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com