limanАДРЕСА
Народног фронта 47

ТЕЛЕФОН
021/6364-723

РАДНО ВРЕМЕ
понедељак - петак 07.30-19.30 часова
прва и трећа субота у месецу 08.00-13.00 часова

shadow line

 

Библиотечки огранак „Данило Киш” почео је са радом у мају 1976. године, у Улици Народног фронта број 47, где се и данас налази. Библиотека је основана под именом „Вера Павловић”, а 1993. године мења име у „Данило Киш”.
Библиотека располаже са 32.988 књига. У 2014. години огранак је имао 2.183 уписаних чланова. Фонд Библиотеке је отвореног типа и, осим белетристике, корисницима је на располагању и приручни део фонда са стручним и референсним публикацијама које имају за циљ да својом садржином задовоље најразличитије потребе и сфере интересовања наших корисника. У оквиру Библиотеке значајно место заузима и дечје одељење које нашим најмлађим члановима нуди више од 6.000 публикација за едукацију и разоноду. На располагању су им и бројне сликовнице на српском и енглеском језику, намењене онима који тек откривају чаробни свет књиге.
Библиотечки огранак „Данило Киш” заузима простор од 117 m2; има читаоницу са 35 расположивих места и два корисничка рачунара са интернет конекцијом. Корисници читаонице имају могућност коришћења дневне штампе и часописа.
У просторијама Библиотеке реализују се програми и разне активности које имају за циљ популарисање књиге и читалачких навика. Редовно се приређују изложбе којима се обележавају јубилеји из света књижевности и уметности уопште, а које имају едукативни и информативни карактер. Значајни датуми се такође обележавају интересантним предавањима, дискусијама или промоцијама књига.
Библиотека има добру сарадњу са локалном заједницом којој припада, односно са вртићима и школама у свом окружењу. Редовно се организују групне посете предшколаца и првака који се охрабрују на путу ка првом самосталном читању књига. Старији узраст у Библиотеку долази организовано на читалачке часове, предавања или дружења са писцима. Огранак „Данило Киш” активно учествује у манифестацијама попут „Змајевих дечјих игара”, „Дечје недеље” и „Бајкодана”.
У протеклом периоду реализован је курс акустичне гитаре и школа стрипа, са тежњом да библиотека постане једно од места која ће млади радо посећивати и где ће радо проводити своје слободно време.

shadow line

pisite nam

    "Можда нема дана нашег детињства које смо тако испуњено живели од оних које смо провели са омиљеном књигом."   

shadow line

МАРСЕЛ ПРУСТ

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com