пон уто сре чет пет суб нед
1
3
4
5
10
11
15
16
17
18
19
24
25

lab unilib rs 150x125

limanАДРЕСА
Народног фронта 47

ТЕЛЕФОН
021/6364-723

РАДНО ВРЕМЕ
понедељак - петак 07.30-20.00 часова
прва и трећа субота у месецу 08.00-14.00 часова

shadow line

 

Библиотечки огранак „Данило Киш” почео је са радом у мају 1976. године, у Улици Народног фронта број 47, где се и данас налази. Библиотека је основана под именом „Вера Павловић”, а 1993. године мења име у „Данило Киш”.
Библиотека располаже са 32.988 књига. У 2014. години огранак је имао 2.183 уписаних чланова. Фонд Библиотеке је отвореног типа и, осим белетристике, корисницима је на располагању и приручни део фонда са стручним и референсним публикацијама које имају за циљ да својом садржином задовоље најразличитије потребе и сфере интересовања наших корисника. У оквиру Библиотеке значајно место заузима и дечје одељење које нашим најмлађим члановима нуди више од 6.000 публикација за едукацију и разоноду. На располагању су им и бројне сликовнице на српском и енглеском језику, намењене онима који тек откривају чаробни свет књиге.
Библиотечки огранак „Данило Киш” заузима простор од 117 m2; има читаоницу са 35 расположивих места и два корисничка рачунара са интернет конекцијом. Корисници читаонице имају могућност коришћења дневне штампе и часописа.
У просторијама Библиотеке реализују се програми и разне активности које имају за циљ популарисање књиге и читалачких навика. Редовно се приређују изложбе којима се обележавају јубилеји из света књижевности и уметности уопште, а које имају едукативни и информативни карактер. Значајни датуми се такође обележавају интересантним предавањима, дискусијама или промоцијама књига.
Библиотека има добру сарадњу са локалном заједницом којој припада, односно са вртићима и школама у свом окружењу. Редовно се организују групне посете предшколаца и првака који се охрабрују на путу ка првом самосталном читању књига. Старији узраст у Библиотеку долази организовано на читалачке часове, предавања или дружења са писцима. Огранак „Данило Киш” активно учествује у манифестацијама попут „Змајевих дечјих игара”, „Дечје недеље” и „Бајкодана”.
У протеклом периоду реализован је курс акустичне гитаре и школа стрипа, са тежњом да библиотека постане једно од места која ће млади радо посећивати и где ће радо проводити своје слободно време.

shadow line

pisite nam

    "Књиге, као и пријатељи, требају бити малобројни и добро одабрани. Попут пријатеља, требамо им се увек изнова враћати, а оне нас, попут верних пријатеља, никада неће изневерити, никада престати водити."   

shadow line

РЕЈ БРЕДБЕРИ

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com