пон уто сре чет пет суб нед
2
4
10
11
13
17
18
19
20
24
25
26
27
28
29
30
31

lab unilib rs 150x125

citaonicaАДРЕСА
Дунавска 1

ТЕЛЕФОН
021/422-290

РАДНО ВРЕМЕ
понедељак - петак 07.30-20.00 часова 

субота 08.00-14.00 часова

РУКОВОДИЛАЦ
Милош Панков

 shadow line

Одељење је намењено корисницима стручне литературе за потребе научно-истраживачког рада и учења, уз доступност електронских извора.


referalniИнформационо-реферални центар основан је октобра 2006. године. Корисницима су на располагању четири рачунара за самосталан рад и бесплатно претраживање интернета, са временским ограничењем до два сата у току дана. Стручна и тематска претраживања за кориснике обављају библиотекари на основу доступних електронских извора и база података научних часописа из различитих области. Доступне су и услуге претраживања специјализованих база података, попут Базе правних прописа која обухвата сва правна акта објављена у службеним листовима и гласницима у Републици Србији од 1945. године (propisi.net) и других.
Читаоница располаже књижним фондом од преко 15.000 књига (научна, научно-популарна и стручна литература, енциклопедије, речници и лексикони) и више од 50 наслова стручних часописа из различитих области, као и простором са 25 места намењених за учење, научно-истраживачки рад и упознавање са актуелном литературом, уз могућност коришћења сопствених извора. Пружамо услуге фотокопирања и скенирања публикација из нашег фонда и употребу електронске лупе.
Информације се испоручују посредством електронске поште, на диску, флеш меморији, или у штампаној форми.
Коришћење услуга одељења могуће је уз годишњу чланарину Библиотеке, или уз посебну шестомесечну, тромесечну и месечну чланарину, којом стичете и право коришћења фондова Завичајне збирке.
shadow line

green circle 16 Попуњавањем овог обрасца можете поручити тематско претраживање електронских извора.

green circle 16 Ова услуга је доступна свим члановима Градске библиотеке у Новом Саду.

green circle 16 За све додатне информације можете нам се обратити ОВДЕ.

shadow line

 

    "Књиге, као и пријатељи, требају бити малобројни и добро одабрани. Попут пријатеља, требамо им се увек изнова враћати, а оне нас, попут верних пријатеља, никада неће изневерити, никада престати водити."   

shadow line

РЕЈ БРЕДБЕРИ

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com