пон уто сре чет пет суб нед

lab unilib rs 150x125

euteka

website2

ИЗЛОЖБА  „НЕГУЈМО СРПКИ ЈЕЗИК“

shadow line01032017 izlozba

У среду, 1. марта 2017. године, са почетком у 12.00 часова, у Градској библиотеци у Новом Саду (Дунавска 1), биће отворена изложба промотивних постера „Негујмо српски језик“.
Изложбу ће отворити књижевник Матија Бећковић.

Акцију „Негујмо српски језик“ покренули су 2015. године Министарство културе и информисања Републике Србије, Филолошки факултет у Београду и Библиотека града Београда са циљем да се систематски и свестрано подстакне брига за очување и развијање српског језика и језичке културе, и да се, уз учешће познатих личности и истицање различитих језичких поука, грађани подстакну да воде рачуна о томе како пишу и говоре, као и да се подигне ниво свести о значају неговања исправног писања и говорења.

У оквиру кампање израђени су едукативни постери са фотографијама познатих личности и одговарајућом језичком поуком.
Јавне личности које су до сада подржале кампању су: Аница Добра, Аца Селтик, Живана Шапоња Илић, Зоран Кесић, Тихомир Станић, Љубица Арсић, Драган Илић, Горан Гоцић, Наташа Марковић, Марчело, Светислав Гонцић и други.

Током 2017. године, изложба ће бити презентована у седиштима 17 управних округа у Републици Србији. Осим изложбе промотивних плаката организоваће се и различити културно-уметнички програми инспирисани очувањем српског језика и писма: хорски наступи, драмске представе за децу и одрасле, сусрети са писцима у школама, едукативни филмови кратке форме и одржавање стручних семинара за наставнике које ће водити лиценцирани предавачи.

shadow line

СРЕДА, 01. МАРТ 2017. године , 12 часова
Градска библиотека у Новом Саду (Дунавска 1)

shadow line

 

    "Твоја нас речима књига учи много чему новом и истинитом, само кад би истинито било ново и кад би ново било истинито."   

shadow line

ХАЈНРИХ ВОС

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com