АДРЕСА telep200

Јожефа Атиле 16

ТЕЛЕФОН
021/469-007

РАДНО ВРЕМЕ
понедељак / среда / петак 12.30 - 19.00 часова
уторак / четвртак  07.30 - 14.00 часова

 

 shadow line

Библиотека на Телепу израсла је из мађарског Читалишта, основаног 1936. године. Одлуком Скупштине општине Нови Сад из 1958. године, ова библиотека припојена је Народној библиотеци у Новом Саду, а 1972. библиотечки огранак добија име „Петефи Шандор”.
Библиотека се налази у приземљу зграде Културно уметничког центра „Петефи Шандор” на Телепу, у улици Јожефа Атиле број 16. Заузима 92 m2, има 26.000 књига, а у 2014. години учлањено је 735 корисника. Огранак има фонд на мађарском и српском језику за све узрасте читалаца и у њега пристиже дневна и периодична штампа на оба језика.
Огранак има два рачунара, један за кориснике и један за библиотекара, и оба имају приступ интернету. Читалачки простор од 35 места сасвим задовољава потребе групних посета, скупова и књижевних вечери, које се одржавају у огранку.
Развијена је сарадња са друштвеном средином, првенствено са васпитно-образовним установама. У ближем окружењу библиотеке налазе се три објекта предшколске установе, две основне и једна средња школа. Деца из вртића редовно долазе у групне посете са васпитачима на представљање појединих сликовница, читање бајке и сл, а ученици основних школа, у договору са учитељима и наставницима, на радионице. Ученици средње школе долазе појединично, углавном по помоћ у проналажењу литературе за писање реферата и матурских радова.

shadow line

pisite nam

    "Можда нема дана нашег детињства које смо тако испуњено живели од оних које смо провели са омиљеном књигом."   

shadow line

МАРСЕЛ ПРУСТ

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com