„Мозаик” је информативно гласило Градске библиотеке у Новом Саду, чији је први број изашао септембра 1996. године. 

shadow line

mozaik naslovnaМОЗАИК - Информативно гласило Градске библиотеке у Новом Саду / главни и одговорни уредник Драган Којић ; уредник Александар Јокановић. - Год. 1, бр. 1 (1996) . - Нови Сад : Градска библиотека, 1996. - Илустр. ; 30 цм

 

Двомесечно. До 2010. умножаван је фотокопирањем, да би исте године престао да излази. Од 2013. поново креће његово објављивање, као једне од серијских публикација Градске библиотеке, и штампа се на квалитетној хартији, у колору.
Овај часопис, пре свега, доноси информације о актуелним дешавањима у Градској библиотеци и њеним огранцима, као и у библиотекама Јужнобачког округа и шире. Доноси саопштења са стручних скупова, обрађује теме из завичајне културне баштине и приказује издања у оквиру плодне издавачке делатности Библиотеке.
Сталне рубрике су: Из наших огранака, Завичајни кутак, Нова издања Градске библиотеке у Новом Саду и Библиотечки календар.
Дистрибуира се библиотекама у Јужнобачком округу и матичним библиотекама у Републици Србији.
Излази тромесечно.
Тираж: 300 примерака.
Главни и одговорни уредник: Драган Којић.
Уредник: Александар Јокановић. 

НАЈНОВИЈЕ БРОЈЕВЕ МОЗАИКА МОЖЕТЕ ПРОЧИТАТИ ОВДЕ

shadow line

    "Књиге, као и пријатељи, требају бити малобројни и добро одабрани. Попут пријатеља, требамо им се увек изнова враћати, а оне нас, попут верних пријатеља, никада неће изневерити, никада престати водити."   

shadow line

РЕЈ БРЕДБЕРИ

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com