КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ
colored line fade

Креативне литерарно-ликовне радионице су тематски осмишљени литерарно-ликовни сусрети који су се у току дугог низа година показали као један од одличних начина да се деци омогући да своје слободно време испуне квалитетним садржајима, а библиотекарима су ти сусрети одличан начин да се пропагира књига. Интересовање деце за одржавање креативних радионица је велико у току целе године, а нарочито за време зимског и летњег распуста. Намењене су деци предшколског и млађег школског узраста. Креативне радионице су унапред и пажљиво осмишљене и у појединим месецима посвећене значајним догађајима, датумима или личностима, а инспирација и теме које се обрађују су увек на основу књига. После сваке радионице приређује се изложба дечјих радова на самом Одељењу, што је већ устаљена пракса. Деца имају могућности да се изражавају на различите начине (цртање, прављење поклона, вајање, израда предмета од различитих материјала...).

Групни рад са децом старијег школског узраста (од 12 до 15 година) осмишљен је као посебна секција под називом "Дружење у библиотеци".
shadow line

СУНЦОКРЕТИ

suncokreti1Креативна радионица ''Сунцокрети'' је била једна од најпосећенијих у 2006. години, коју је осмислила и реализовала библиотекарка Моника Фудерер Маширевић. Преко четрдесеторо деце је тада у Библиотеци стварало играјући се бојама и различитим материјалима. У наредним годинама посветила је деци и друге тематске радионице, попут: „Животиње од креп папира“, „Јесење лишће“, „Када се боја разлије“, „У сусрет пролећу“...

shadow line


МАЈЧЕЗМАЈЧЕ

zmajce logo final
МајчеЗмајче
радионице се редовно одржавају на Дечјем одељењу од 2010. Отворена је свим предшколцима и деци основношколског узраста који желе да учествују у MajceZmajceМајчеЗмајчетовим литерарно-ликовним креативним радионицама. Све радионице за њих смишља и води МајчеЗмајче, Маја Бугарски- библиотекарка овог одељења.

 shadow line

ПОВЕДИ ДРУГА У БИБЛИОТЕКУ

  

DruzenjeUBiblioteciAПројектом „Поведи друга у библиотеку“ (Министарство културе и информисања, јун - август 2011.) боравак чланова тинејџерског узраста добија прву организовану форму под називом „Мали библиотекари“. Преко четрдесеторо младих узраста од 11 до 14 година је тог лета проводило слободно време у библиотеци, где су стекли нова пријатељства, учествовали у раду њиховог одељења, читали и препоручивали романе својим вршњацима..
Нова етапа секције почела је за време зимског распуста 2013/2014. године када добија име „Дружење у библиотеци“ и од тада постаје редовна активност на Дечјем одељењу. Све активности се унапред осмишљавају како би боравак младих и њихов рад у секцији био мотивишући и на интелектуалном и на креативном нивоу.   DruzenjeUBiblioteciB

colored line fade

 

 

 

 

 

    "Књиге, као и пријатељи, требају бити малобројни и добро одабрани. Попут пријатеља, требамо им се увек изнова враћати, а оне нас, попут верних пријатеља, никада неће изневерити, никада престати водити."   

shadow line

РЕЈ БРЕДБЕРИ

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com